PASAULIO K-1 MĖGĖJŲ ČEMPIONATAS

Vilniuje vykusiame K-1 pasaulio mėgėjų čempionate triumfavo lietuviai.  Savaitgalį Vilniaus parodų centre „Litexpo“ vyko sporto festivalis – didžiausias 2015 metų sporto renginys ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje, kurio metu vyko masiškiausi tarptautinio lygio sporto renginiai: po vienu stogu buvo suburti įvairiausi sporto klubai bei įvairiausių sporto sričių vadovai, žymiausi sportininkai, sporto prekių ženklų atstovai. Bene daugiausiai dalyvių iš viso pasaulio pritraukė ten vykęs K-1 mėgėjų čempionatas. Jame dalyvavo apie 250 sportininkų ir dar tiek pat žiūrovų. Kovotojai iš Italijos, Ispanijos, Rusijos, Kipro, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Moldavijos bei kitų šalių varžėsi skirtingose amžiaus ir svorio kategorijose. Dvi dienas žiūrovai stebėjo čempionato kovas trijuose bushido ringuose, kur techniškiausius smūgius demonstravo Lietuvos rinktinės atstovai – didelė dalis mūsų šalies atstovų pasiekė finalus. Lemiamose kovose pergales išplėšė ir naujaisiais K-1 pasaulio mėgėjų čempionais tapo lietuviai Martynas Jasiūnas, Igoris Osininas, Janas Nausas, Sergejus Maslobojevas, Julius Mocka, Paulius Mitkus. Nuo jų neatsiliko ir merginos – savo kategorijų auksus išplėšė Dominyka Sriubiškytė ir Ernesta Kareckaitė. Antras vietas užėmė Henrikas Vikšraitis, Mindaugas Narauskas, Mantas Venckus.

Kaip viskas vyko čempionate ir kaip sekėsi jame pasirodyti trumpai papasakojo jaunasis talentas, Šiaulių sporto klubo „Saulė“ auklėtinis Mantas Venckus: „ Po čempionato jaučiuosi puikiai, labai džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Dėkingas savo treneriui Zenonui Budraičiui, kuris patikėjo mano galimybėmis ir paruošė mane šiam išskirtiniam č –tui.

„Priešininkai didelio įspūdžio nepaliko, yra tekę kovoti su stipresniais. Finalinėje kovoje ringe susitikome su Rusijos atstovu, kuris už mane buvo sunkesnis keliais kilogramais ir taško skirtumu aš jam pralaimėjai kovą“ – prisimena Mantas.

Ir t.t.

Krepšelis

Krepšelis tuščias.